Mediatheek

De bibliotheek, het historisch archief, het documentatiearchief, het fotoarchief… Wat ook het onderwerp, hoe ver terug ook in de tijd, zoeken wordt vinden.

Boeken over de geschiedenis, de cultuur en de streektaal van Twente. Boeken over de natuur in Twente. Boeken over de textielindustrie en het arbeidersbestaan in Twente. Dus mocht u een boek(je) over Twente willen opendoen…

En voor wie iets heeft met koopakten en andere eigendomspapieren uit bijvoorbeeld de 17e en 18e eeuw of juist via familie- en huisarchieven een beter inzicht wil krijgen in het Twentse leven… 11 strekkende meter aan archivalia, daar moet toch zeker iets van uw gading bij zitten?!

Om nog maar te zwijgen over een uitgebreide verzameling krantenknipsels en ander documentatiemateriaal over onderwerpen als archeologie, genealogie, bouwkunde, kerkgeschiedenis, industrie, handel en verkeer over de periode 1960 – 2000.
Bent u niet zo van de tekst maar meer van de plaatjes? Dan hebben we voor u een fotoarchief met meer dan 10.000 foto’s. Als u daar uw ogen niet uit kijkt?!

Waar u een groot deel van al dat moois kunt bewonderen? Bij De Museumfabriek (voorheen TwentseWelle) in Enschede.