Lezing over de Lavezbeker op 9 november 2022

Op woensdagavond 9 november 2022 vindt er in de Oudheidkamer Twente een lezing plaats over de zogenaamde “lavezbeker” gegeven door Henk Woolderink. U bent van harte welkom.

In 1984 heeft de heer Hans Leuverink in Borne op zijn schapenweide bij het graven van een paalgat een zeer opmerkelijke vondst gedaan. Het bleek te gaan om een Romeinse beker uit het begin van onze jaartelling gemaakt van lavezsteen afkomstig uit de Alpen op de grens van Italië en Zwitserland. Het is tot nu toe de enige vondst in Nederland en ook de enige buiten het Romeinse Rijk. Hans Leuverink is in februari 2021 overleden en zijn weduwe Annie Leverink-Mulder heeft de beker geschonken aan onze vereniging.

Henk Woolderink zal meer vertellen over deze vondst en hij zal een theorie toelichten hoe deze beker mogelijk in Borne terecht is gekomen. U wordt tijdens deze bijeenkomst in de gelegenheid gesteld deze beker te bekijken.

De lezing wordt gehouden op woensdagavond 9 november 2022 om 20:00 uur in het OKThuis, Stroinksbleekweg 12b, Enschede.

De toegang (inclusief koffie of thee) is voor leden gratis. Voor niet leden bedraagt de toegangsprijs 5 euro, contant te voldoen.

In verband met de beperkte ruimte verzoeken wij de bezoekers zich aan te melden bij het secretariaat via secretariaat@oudheidkamertwente.nl